Winkelmand - 0 item

Merken

Wie zijn wij?

Teuntje is niet voor niets door velen tot de leukste kinderwinkel van Amsterdam uitgeroepen. Na 20 jaar ervaring is hier ook heel veel kennis opgedaan op divers gebied, zoals : kinderwagens; draagzakken; schoenen; slaapzakken en nog veel meer. 

 ........................................................................................................................................................................................

Na heel lang zoeken en uitproberen hebben we eindelijk de logische opvolger gevonden van het soepele baby slofje. Voor “binnen” hadden we altijd al de slofjes van Bobux, maar wat er dan het beste was voor “buiten”, daar waren we niet helemaal tevreden over. Tot nu toe voldeed het schoentje van Bardossa met de flexzool. Deze gaat echter niet groter dan maat 24 ofwel 2 jaar, terwijl het advies van alle gevestigde experts op gebied van voeten aangeeft dat zonder schoen lopen  tot 5 of 6 jaar het beste is voor de natuurlijke ontwikkeling van kindervoeten.

 

“ De beste kinderschoen is een schoen die ‘de voet niet in de weg zit’, met een soepele zool, goed passend aan de bal van de voet en iets ruimte bij de tenen. Met zo min mogelijk steun. En zodra het kind thuis komt, lekker de schoentjes uit.”

 

Dit stond al in 1992 in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde bij het onderwerp Orthopedie. Hoe komt het dan dat nog zoveel kinderschoenen winkels verkeerde schoenen verkopen?? Nog elke dag horen we van ouders dat ze schoenen met steun zoeken. Dat is net als het op de buik laten slapen van babies, ook dat was vroeger het advies terwijl het nu sterk afgeraden wordt.

 

Nu hebben we dan een schoen gevonden die hieraan voldoet. Feelmax is een schoen met een zelfde flexibele zool als bobux, maar dan geschikt voor buiten. Tot nu toe hebben we 2 modellen tot en met maat 28, maar meer komt eraan.

 

Kom langs om te passen en overtuig u zelf. 

..........................................................................................................................................

Wij krijgen veel de vraag waarom we geen Baby Björn dragers meer verkopen, maar overgestapt zijn op de Ergo Baby drager. 

Baby Björn heeft lange tijd de trend gezet voor het dragen van je baby op je buik en lange tijd was er, behalve een moeilijk hanteerbare hele lange draagdoek, niets anders op de markt. Baby Björn was vooral handig voor de ouders. Snel en makkelijk te gebruiken voor heel kleine baby’s en tot 1 jaar. Langzaam maar zeker zijn er nu producten op de markt gekomen die Baby Björn hebben ingehaald. Het comfort voor je baby wordt nu gecombineerd met het comfort voor de ouders. De houding waarin het kind in de drager zit is veel beter en comfortabeler voor én de baby én de ouders. Nieuwe onderzoeken raden het gebruik van de Baby Björn dragers voor kleine baby’s zelfs af. Baby Björn heeft nog een poging gedaan het tij te keren door allerlei experts op te voeren, maar die zijn ondertussen ontmaskert, dus voor ons was het vertrouwen in het product weg. Het kind is belangrijker dan commercie en bij Baby Björn was dat omgekeerd, daarom zijn wij overgestapt. 

De Ergo Baby is naar onze mening het beste wat nu op de markt is en een fijne bijkomstigheid is dat de prijs ver onder die van Baby Björn ligt.
Kortom: Beter voor je kind, beter voor de ouders en beter voor je portemonnee.
 
 
Theme skin
Layout Direction