Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig ??

 

Yairo
Het leukste liefste grappigste kind ooit.
Maar hoe zal zijn toekomst eruit zien? Wanneer komt het moment dat hij te horen krijgt dat híj een kk katoenplukker is, of een kk Surinamer of Zwarte Piet? Mijn hart breekt als ik hieraan denk..
Kijk m in de ogen en zie hoe hij is!
Hij zal zo opgevoed moeten worden dat hij weerbaarder wordt dan het gemiddelde wítte kind. Zodat hij om kan gaan met mensen die bang zijn voor gekleurde kinderen en mensen.
Mensen met een extreme mening. Mensen die zich als wit mens, superieur, en arrogant genoeg voelen om hem te moeten uitschelden. 
Het zal niet makkelijk voor hem worden. Maar ik zeg hem elke week hoe trots ik op hem ben. Hoe mooi ik hem vind. En hoe blij hij ons maakt. 
Ik wens je alle liefde toe mijn lieve kleinzoon.❤️

 

juli 2019

Het is eventjes geleden,maar we zijn er nog. De hectiek van het overleven heeft ons behoorlijk bezig gehouden. Zware tijden waren het, waarin veel is gebeurd. Dit jaar bestaan we 25 jaar en dat hebben we al op diverse manier in het klein gevierd. Een groot juichend feest pastte niet helemaal in het budget, maar het was toch rete gezellig. 

We hebben afscheid genomen van Ydke, die ruim 10 jaar bij ons heeft gewerkt en we missen haar nog dagelijks. Ons groepje wordt steeds kleiner en omdat het assortiment aan het veranderen is kunnen we het nog steeds aan. We zijn een Babyzen Yoyo pilotstore geworden en concentreren ons op de allerkleinste Bugaboo. De Ant.

Ondertussen zitten we te wachten op de nieuwe kledingcollectie en zeggen we weer dag tegen de oude. Zo rijgen de jaren zich aaneen.

Het internet heeft veel veranderd en niet alleen ten goede. Ook niet ten kwade trouwens. Het gemak van online zoeken en bestellen is veel waard. We zitten nooit meer met een vraag, alles kan je opzoeken en iedereen, overal ter wereld, kan je tegenkomen. Maar de stad wordt er niet leuker van. Terrassen vol met telefoonstaarders en busjes vol bestellingen. Postkantoortjes met vooral retouren die vernietigd gaan worden. Niemand kijkt meer om zich heen en mijmeren is een woord uit een ver verleden. Zucht........

 

29 augustus 2018

De zomer sterft gelukkig maar heel langzaam af en daardoor hebben we alle tijd om weer te gaan wennen aan de donkere vochtige veel koudere dagen. De zomer kleding is zo goed als helemaal uitverkocht en langzaam vullen de rekken zich weer met warme kleding. Met de nadruk op "langzaam" want veel van onze leveranciers hebben last gehad van bosbranden in Portugal, waar blijkbaar veel geproduceerd wordt. Het ziet er wel weer heerlijk uit met nieuwe merken als Bandy Buttons. We hebben ondertussen definitief afscheid genomen van merken als Name It , Molo en meer om redenen van internet verstrengeling. Het is heel leuk om te werken met creatieve nieuwe en kleinere merken die niets onder doen voor hun grote broers en zussen. Neem Zombie Dash, een verademing met een knipoog, waar kinderen blij van worden. Geen saaie 13 in een dozijn spijkerbroeken, maar zachte broeken met verborgen grapjes, precies wat je wilt als kind. Het vanuit de kinderen denken blijft de uitdaging. Welke peuter wil er nou in een skinny jeans geperst worden? Geen een toch? Omwille van de commercie hebben we natuurlijk wel wat spijkerbroeken, maar het leukst is de fantasie. We hopen maar dat ook komend seizoen onze collectie weer op waarde wordt geschat en dat het net zo'n fantastisch verkoop gaat worden als de afgelopen zomer. Misschien krijgen we wel een super winter, met schaatsen en sneeuwballen gooien, dát zou mooi zijn.

13 juli 2018

Alweer een tijdje geleden, maar er is dan ook heel veel gebeurd. De winkel loopt als een tierelier, dankzij de inspanning van álle medewerkers, oude, nieuwe en invallers en natuurlijk ook de hulp van het mooie weer. We hebben beurzen gedaan en nieuwe merken gevonden, een jubileum gevierd van Ydke en weer afscheid genomen van, we mogen wel zeggen, onze Lizanne. Op medewerkers gebied was het, tot nu toe, heerlijk rustig.

Maar het aller belangrijkste voor ons, was het afslaan van een uitermate laffe aanval door een ontevreden oud medewerker, die dacht ons uit te kunnen knijpen en een slaatje te slaan uit de wetgeving die in Nederland over het algemeen aan de kant van de werknemer staat. Dat vliegertje ging gelukkig niet op. De rechter had na één zitting al in de gaten dat het om een uitermate lui persoon ging, die door ons vele jaren lang de hand boven het hoofd is gehouden, gepamperd en verwent is. We hadden nota bene zijn rijlessen betaald, zodat zijn kans op groeien op de arbeidsmarkt verhoogd zou worden en het dagelijkse te laat komen bedekten we steevast met de mantel der liefde. Vijf jaar was hij in dienst en precies één dag was hij op tijd. Groot was dus onze schrik toen we, zes weken nadat hij boos ontslag had genomen, bleek dat hij een advocaat op ons afstuurde met een eis van ergens tussen de twintig en dertig DUIZEND euro schade vergoeding. Dit zou absoluut het einde van Teuntje betekenen. Onbegrijpelijk voor ons. Jarenlang hebben we ook privé voor hem gezorgd en eten, vakanties en onderdak betaald en dan dit. Niemand die hem kende kon het geloven, maar in de rechtzaal bleek het toch echt waar. Gesteund door zijn mama dacht hij écht zoveel geld van ons te kunnen krijgen en toen we hem een schikking aanboden, was hij zo arrogant dit te weigeren en ging voor niet minder dan de hoofdprijs.
Een heel jaar heeft het proces uiteindelijk geduurd. Een heel jaar van ongeloof . Dat iemand waar je lief en leed mee deelde zomaar een mes in je rug steekt. Onbegrijpelijk. Een heel jaar waarin we toch in spanning zaten, omdat veel mensen om ons heen van mening waren dat werknemers altijd gelijk krijgen, of ze nou gelijk hebben of niet. Getuigen heeft hij opgeroepen, die allemaal in ons voordeel getuigden. Het verlossende woord kwam via onze advocaat een aantal dagen geleden. Hij heeft op alle punten verloren en moet een deel van de proceskosten betalen. Dat vindt hij moeilijk en heeft dus om een betalingsregeling gevraagd. We gaan er maar mee akkoord en hopen daarna nooit meer iets van hem te vernemen.

Wat kan je je vergissen in vriendschap.

Onbegrijpelijk.......

 

29 april 2018

Wow, wat een drukte de afgelopen tijd in de winkel, met als hoogtepunt natuurlijk Koningsdag. Altijd een gigantische happening, met vanaf 8 uur 's morgens tot 5 uur 's middags 2 of 3 rijen dik voor de kraam voor de deur. Allemaal mensen die ons af hebben geholpen van de overgebleven collecties van de afgelopen jaren en daar zelf ook heel gelukkig van zijn geworden. Tenslotte is sommige kinderkleding niet echt aan mode onderhevig en kan best nog een jaartje of wat hip zijn. Het kleine beetje dat nog over was is in een doos met een strik eromheen naar Suriname onderweg, met mensen die daar al jaren heel goed werk verrichten in diverse weeshuizen en op plekken waar mensen het niet zo breed hebben. Wat hebben wij het eigenlijk goed hier. Dat komt vooral tot uiting op zo'n dag als Koningsdag wanneer heel veel overtollig spul van eigenaar wisselt en dat soms al voor de 2e of 3e keer. En wat een feest was het de hele dag. Ik moest heel erg denken aan foto's van de vijftiger jaren van de vorige eeuw, toen mensen spontaan op straat gingen dansen als de orgelman langs kwam en het even feest was in de straat. Nu was het precies hetzelfde, alleen de muziek was anders. De hordes die zich over de Haarlemmerdijk verplaatsten bleven bijna allemaal even een paar minuten dansen op de muziek van de DJ bij onze overbuurman. The fifty's were back!! Geweldig, wat een sfeer. Misschien was het volume iets hoger dan toen, maar als je daar niet tegen kan moet je op zo'n dag niet in Amsterdam blijven. Ook het weer werkte mee trouwens.

Kortom: Het was weer leuk op de dijk !!

Jammer dat er een Domino's  komt. Wat een beetje smeergeld al niet voor elkaar krijgt.

 

11 april 2018

Wat kan een mens toch gelukkig worden van een beetje zon. De bankjes op het Haarlemmerplein zijn weer gevuld en de stoep in de straat en dijk wordt helemaal in bezit genomen door zonnestraal genieters. Heerlijk. In de winkel worden vooral zonnehoedjes en zomerkleren verkocht in de hoop ze dit jaar door een oneindig lange zomer tot op de draad te verslijten. Heerlijk. De Havaianas zijn weer binnen als eerste teken dat het toch weer goed komt dit jaar. Heel veel mensen hebben hun laatste snotneus, die nooit leeg leek te raken, af geveegd en kunnen de bloesemgeuren weer vrij opsnuiven. Heerlijk. We zijn weer blij en dat straalt ervanaf. Er wordt zelfs gezongen in de winkel. Nu maar hopen dat het uitkomt.

28 Maart 2018

Een hele regenachtige dag, maar binnen super gezellig. Met vereende krachten en multi inspiratie is de laatste paar dagen hard gewerkt aan het opnieuw inrichten van de winkel. Nóg overzichtelijker, voor zover dat mogelijk is. De zomercollectie van de diverse merken hangt te stralen in de rekken en roept als het ware de zon op om dat ook te doen. Deze tijd van het jaar zijn we er allemaal zo aan toe, een beetje warmte. Ook het nieuwe zandspeelgoed nodigt uit tot zonnebrand smeren. ( hoewel het ook heel leuk te gebruiken is in de sneeuw) 
We hebben er ongelofelijk veel zin in en het is leuk te zien dat de zomerkleding al goed verkocht wordt. Een paar voorbeelden van wat er nu hangt: Nadadelazos; Hugo Loves Tikkie; Munster Kids; Tumble 'n Dry; Zombie Dash; Picnik Barcelona; 1+ in the family; Popupshop en nog een paar die ik even vergeten ben. 

Jammer dat we voorlopig afscheid hebben moeten nemen van Lucy de Kapster. Het werd allemaal een beetje te dik om nog hele dagen te werken. Voor hoge nood kunt U nog wel bij haar terecht en kunt U telefonisch een afspraak maken.

 

21 maart 2018

Het gevecht met internet begint bizarre vormen aan te nemen. Gisteren kwam een hoogzwangere mevrouw in de winkel die , naar eigen zeggen , om de hoek woont. Ze was op zoek naar een draagdoek en daar hebben wij toevallig een nogal grote collectie van op voorraad. Ook zijn we na diverse instructiedagen en workshops redelijk bedreven in het geven van advies over hoe een draagdoek te gebruiken. De genoemde hoogzwangere dame had haar oog laten vallen op een rekbare doek in de kleur blauw. Mooi inderdaad en een goede keuze. Naar bleek had zij deze doek op internet gevonden en was haar opgevallen dat de prijs verschilde met de prijs in de winkel. Nu is het op internet wel meer goedkoper, dus boden wij een korting van 10% aan waardoor het verschil nog maar bijna 3 euro bedroeg. Mevrouw stond er echter op om ook de 3 euro toe te voegen aan de korting en is toen zonder aankoop de winkel weer uit gelopen.

Is dit dan de generatie die zonder scrupules hun ziel en zaligheid verkoopt aan partijen als Ali Express en daarbij alle verdwijnende winkels op de koop toe neemt? Het zal zich wel gaan zetten en er zal wel iets nieuws gaan ontstaan, maar voor ons is het schokkend te ontdekken hoe belangrijk 3 euro is. En voor die drie euro weer helemaal naar huis en daar online de bestelling doen, al de gegevens invoeren, betaling doen en wachten tot een bestelbusje het artikel thuis komt brengen, waar je dan wel aanwezig moet zijn om het in ontvangst te nemen, anders moet het busje nog een keer langsrijden of het bij een ophaalpunt afgeven, waar je dan weer heen moet om het op te halen. 

En dat voor drie euro.

Deze mevrouw die om de hoek woont en hoogzwanger is hadden we trouwens nog nooit in de winkel gezien. Wel had ze alle benodigde spullen voor de baby al in huis. Online gekocht. Best jammer. Ik ben wel heel benieuwd hoe de stad eruit ziet over 10 jaar.

18 maart 2018

Nog 3 daagjes, dan begint de lente waar iedereen naar smacht. Nog niet voor te stellen dat straks iedereen weer loopt te puffen en smacht naar verkoeling, waar het nu niet te harden zo koud is. De winkel hangt vol met korte broekjes en hoe akelig is het dan om de hele dag te moeten uitleggen dat de winterjassen nu toch echt uit de rekken zijn. 

Nog drie daagjes dan mogen we weer stemmen. Nog 3 daagjes opwinding over hoe alles anders moet en beter moet en door wie dan wel en vervolgens gaan we gewoon weer door en blijven toch echt steeds de zelfde mannetjes en vrouwtjes dezelfde regeltjes handhaven en maken. Dezelfde mannetjes en vrouwtjes gaan hier op het Haarlemmerplein weer eens in de zoveel tijd hun bonnetjes uitschrijven aan fietsers op de stoep, die een uurtje later daar gewoon weer mogen fietsen. Geld verdienen voor de gemeente, waar natuurlijk ook best goede dingen mee gaat gebeuren. Want waarom zou je het probleem van fietsers op het plein in hemelsnaam oplossen? Levert niets meer op. Kunnen we de mannetjes en vrouwtjes met de prachtige gekleurde jassen niet meer betalen en dan moeten ze weer terug naar hun buitenwijken om onbelangrijk te zijn. Dat kan niet. En fietsen op het plein mag niet. Jammer eigenlijk, want het is best handig om daar wel te fietsen. Gewoon tussen voetgangers door net als achter het centraal station. Werkt eigenlijk heel goed. Maar levert niks op. Slecht idee.

Politiek is niets voor mij. Snap ik niks van.

 

Half februari 2018

Zo zijn we alweer hard op weg naar de lente maand, laat maar komen dat zonnetje, dat terrasje, de rokjes en de hemdjes. Laat maar komen. We zijn er allemaal flink aan toe. Afgelopen week een rondje gemaakt langs wat collega winkeliers, ik was onderweg om te kijken of de straat misschien afgesloten was, het was zo onnatuurlijk stil in de winkel. Bij het naar binnenkijken bij de diverse winkels, viel het mij op dat bij bijna elke winkel het personeel triest kijkend achter de kassa stond tijd te verdrijven. Hier en daar een praatje makend nam de verontrusting toe. Het begint erop te lijken dat een groot deel van de potentiële  haarlemmerbuurt klanten hebben toegegeven aan de internet magneet. Al enkele weken is het abnormaal stil in de winkels en een aantal gaat dat niet redden als het zo door gaat. Maar dat is toch een potje jammer van die leuke straat. Dat gaan wij niet laten gebeuren na 25 jaar winkeltje spelen in deze buurt. We gaan dus nog meer de mensen overtuigen dat we écht iets toevoegen aan een aankoop, in de vorm van advies, service en het leuk inpakken van een kadootje. We kunnen toch niet zomaar weggaan !

2 februari 2018

Het is rustig in de winkel en daarom hebben we weer eens wat tijd om meer aandacht te besteden aan ons uiterlijk. Ook niet onbelangrijk. Een mooie verpakking verhult een hoop. Een lampje erop maakt van een simpel speelgoed autootje een gewild object en één rammelaar in een lege kast lijkt wel kunst. "De kunst van het verleiden" heet dat. Wonderlijk om te zien dat het werkt en leuk om te doen. Helaas is de winkel te vol om alles deze aandacht te geven en lijkt het door zijn volheid soms wat rommelig. Maar dat ís het niet. Alles wat er staat en hangt is met liefde uitgezocht en verdient eigenlijk een spotlight omdat het zo mooi is.. En dat kan dus alleen op internet. Dus zijn we daar heel erg druk mee. Maar internet is geen liefde, die zit in de winkel.....

30 januari 2018

We hebben de extreme eisen die we aan schoenen voor kinderen stellen een beetje laten vieren en zijn op bezoek geweest bij Vans, een mooi sport merk waar bij ons, na het verdwijnen van een verkooppunt in de buurt, veel vraag naar was. Als alles mee zit en het papierwerk gedaan is gaan we dus nog deze zomer van start met de voorjaarscollectie van Vans. De maten zullen lopen van 21 t/m 35 met uitschieters naar 39.

Ondertussen is de uitverkoop van de kleding bijna ten einde. Hier en daar hangen nog wat zielige plukjes in de rekken, maar ook die zijn nog leuk genoeg. Laat de zomer maar beginnen wat mij betreft.  Tumble 'n Dry; Small Rags en 1+in the family hangt er al en elke dag komt er wel een merk bij.

Januari 2018

De feestdagen zitten erop en het gedonder begint weer van vooraf aan. De boom is de deur uit en de opwinding of ergernis over de kerst en het oudejaar kunnen weer plaats maken voor nieuwe opwinding en ergernis over het weer en de hoop op een hele korte winter die toch nooit komt. Wij hebben onze eerste beurs, op jacht naar nieuwe nog nergens verkrijgbare merken kleding en aanverwante artikelen, er al weer op zitten. In Berlijn waren we deze keer. Prachtige stad, nog nooit geweest. De beurs was klein, dus hadden we wat tijd over om een niet leverende leverancier te bezoeken en een ritje boven op een bus door de stad te maken. Ik kan iedereen aanraden hier naar toe te gaan. Indrukwekkende stad en lieve mensen. Wij hebben het in ieder geval naar onze zin gehad en hebben veel inspiratie en moed opgedaan om het gevecht met internetverkopen dit jaar weer volop aan te gaan.

December 2017

Wat houdt ons bezig?

Op dit moment vooral het inrichten en vullen van deze website.

© 2017 - 2021 Teuntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel